Управлението на държавата не е ангажирано сериозно с енергийната криза. Това

...
Управлението на държавата не е ангажирано сериозно с енергийната криза. Това
Коментари Харесай

ДПС внася предложение за осигуряване на средства за компенсация на бизнеса и подпомагане на общините

Управлението на страната не е ангажирано съществено с енергийната рецесия. 

Това съобщи зам.-председателят на парламентарната Комисия по енергетика Рамадан Аталай, член на ЦОБ на Движение за права и свободи, в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„ Инфлацията върви доста съществено, чаках ръководещите да влияят по естествения метод върху ценовия напредък на силите. Те не го направиха “, акцентира Аталай. И заяви: „Днес Движение за права и свободи внесохме решение по какъв начин и по какъв метод може тази непредвидима облага и от зелената сила да се акумулира във Фонда за енергийна успеваемост, откъдето да се компенсират тези предприятия, които към момента не са начислили върху продукцията си цената на електрическата енергия. И изключително да подпомогнем общините, старческите домове, лечебните заведения, да създадем на обществото сигурност за приемане на сила. Хората да са спокойни, че от силата няма да идва инфлацията, а от външните фактори, които не зависят от нас.“.

„ Войната е покруса. Светът се трансформира. В новия международен ред нашите ръководещи не се вписват отникъде. Те не знаят по какъв начин да придвижат България една крачка напред “, разяснява Рамадан Аталай. Той бе безапелационен: „ В момента не можем без тези количества газ, които получаваме от нашите контрагенти. Трябва да понижим силата, която ще употребяваме, тази която ще внасяме и по този начин да децентрализираме и диверсифицираме нашите доставки през Гърция и през Турция. “.

Така Рамадан Аталай отговори на въпроса допустимо ли е незабавно да кажем: Край, няма да вземаме повече съветски газ?

В съзнанието на избрани политици несъмнено е допустимо, изключително тези, които не се занимават с енергетика, сподели Аталай. И изясни: „На 8 март Европейска комисия излезе с решение за взаимни европейски дейности за сигурност и резистентност на доставката на силите в съответните страни, в това число да се направи по този начин, че обществото да има налична цена на електрическата енергия. Имайки поради всичко, което Европейски Съюз предлага, трябваше нашата страна да пристъпи към избрани дейности, които са нужни. Те са разказани в 10 крачки в решението на Европейска комисия. За страдание, тогава се откри, че Европейски Съюз няма по какъв начин незабавно – до 2030 година, да спре доставката на енергийните първични материали от Русия. Единствено нашият вицепремиер реши, че заран рано, в случай че каже нещо бомбастично, хората ще му извърнат повече внимание. И съобщи: Спираме газа от Русия, в края на година свършва договорът ни и ние няма да го продължим. Това е недалновидно. Това значи, че процесите в енергетиката не се познават в дълбочина. Не са направени съответните разбори и тактики за дългогодишно развиване на енергетиката. И по тази причина към този момент си разреших да кажа, че господин Асен Василев не би трябвало да се занимава с енергетика.“.

Тези хора във властта ръководят прочувствено. А страстта не е добър консултант, изключително когато става въпрос да осигуриш бъдещето на нацията си от позиция на използването на сила, акцентира Рамадан Аталай.

Той посочи, че е изключително значимо да бъдат подкрепени хората по най-бързия метод да се санират блокове, еднофамилни и многофамилни къщи, с цел да може да понижим използването на сила. Всички сметки от предходните години посочваха, че в случай че си създадем както би трябвало санирането, на нас няма да са ни нужни към 2000 мегавата базови мощности. Обществото няма да ги употребява, тъй като ще сме понижили с 30% използването на силата, акцентира енергийният специалист на Движение за права и свободи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР